Moppen zoekenOver Moppen

Iedereen kent wel een mop. Misschien ken je een mop over school of een mop over een dom blondje of weet je een leuke mop over de politiek. Over alle onderwerpen zijn er moppen bedacht.
Zo lang als er mensen zijn bestaan er moppen. De oudste geschreven mop is rond 1180 geschreven maar daarvoor vertelden mensen elkaar ook al moppen. Mensen hebben het nodig om te lachen en om te ontspannen en wat kun je dan beter doen dan eens smakelijk lachen om een mop?

Natuurlijk bestaan er verschillende soorten moppen. Je hebt moppen over verschillende landen, denk aan de Belgen moppen. Je hebt natuurlijk moppen over mannen en vrouwen en over relaties en moppen over traditionele onderwerpen als de dokter, de kroeg, de kerk en het leger. Vaak zit er in de moppen een kern van waarheid maar overdrijft de mop het. Een mop is vaak een lach met een traan. Iets pijnlijks is verpakt in een grap.

Er valt natuurlijk veel meer te vertellen over moppen maar het leukste is natuurlijk moppen te lezen en te horen. Daarom laten we het hierbij: bekijk de moppen op onze website rustig en als je zelf een mop weet kun je die toevoegen!